Wonderbroek

De onderbroek blijkt tegenwoordig de spiegel van de vrouwelijke ziel. Meer nog, naar het schijnt is de onderbroek dé maatstaf van een generatie. De maatstaf, jazeker, beste lezer. Niet de grote feministen doen tegenwoordig boude beweringen over de positie van de vrouw in de maatschappij, maar wel u en ik, door de keuze van onze onderbroeken. Men heeft namelijk onlangs gedegen research gedaan naar de voorkeur van vrouwen wat betreft het onderbroekengamma. Bleek dat er de laatste tijd een opmerkelijke stijging te noteren viel in de verkoop van één bepaalde soort onderbroek. De oma-onderbroek. De ‘big girl panties’ waar Bridget Jones indertijd furore mee maakte. De enorme, alles bedekkende en alles beteugelende slip. Die heerlijke, comfortabele, nooit knellende, snel wasbare, nooit irriterende, goed absorberende en immer zachte onderbroek. Die wordt dus almaar populairder bij hippe meisjes en bij modieuze vrouwen.

Waarom kopen vrouwen steeds minder strings? En minislips? Zelfs brazilians, en heupslips? Er is iets aan de hand met de nieuwe generatie vrouwen, zo vermoedde het team van vorsers. Niet noodzakelijk met de veranderende vorm van hun derrières, maar wel in hun hoofd. Ze voelen zich anders, denken anders en gedragen zich anders dan de vorige generatie van vrouwen die in de nineties en de nillies met graagte elke dag minieme tanga’s en heupslips droeg. Die zijn intussen blijkbaar allemaal bij de vodden beland. Die slips dus, gelukkig niet de vrouwen.

 

Na enig denkwerk volgde er een conclusie uit het marktonderzoek naar onderbroeken. De oma-slip is een mijlpaal, zo besloot men vastberaden. Vrouwen maken tegenwoordig, veel meer dan vroeger, zelf uit waarin ze zich op hun best voelen. Ze willen niet meer slaafs beantwoorden aan ideale maten en aan perfecte lichaamsvormen, en evenmin aan de gangbare parameters van sexy-zijn. Vrouwen willen zich in de eerste plaats comfortabel en vrij voelen. Blijkbaar gaat dat niet zo vlot in een sexy tanga. Daar zit een vervelende veter tussen de billen het geluk in de weg. Vrouwen van nu maken met hun oma-onderbroek dus niet alleen een stijlkeuze, maar ook een keuze in hun manier van zijn. Sexy word je pas door ondergoed waarin je jezelf mooi en fijn voelt, niet door iets dat je doet twijfelen aan je eigen schoonheid. De omaslip brengt grote troost. De omaslip zit lekker. En de omaslip maakt vrouwen heus niet lelijker. Integendeel. Met een hoge taille en een goede coupe is een omaslip juist vaak flatterend voor dun, rond, groot en klein. Een omaslip is met andere woorden een wonderbroek. Al kan een kanten slip van tijd tot tijd ook nog steeds mirakels verrichten, fluistert Man mij net in het oor. O ja.

 

 

Tits up!